زایمان سزارین

عمل سزارین

زایمان آخرین مرحله از دوران بارداری است. روشهای مختلفی برای تولد نوزاد وجود دارد. یکی از روشهایی که از گذشته تا به امروز طرفداران زیادی داشته است زایمان سزارین است. در اصل سزارین، یک عمل جراحی است که در گذشته در مواقع ضروری برای به دنیا آوردن نوزاد به کار گرفته می شده، اما امروزه در اکثر کشورهای دنیا بین ۲۰ تا ۳۵ درصد از زایمانها به صورت سزارین انجام می شود. عمل سزارین در بین زنان ایرانی هم طرفداران زیادی دارد. اگر قصد انجام سزارین را دارید بهتر است در این مورد آگاهی بیشتری داشته باشید. ما در ادامه به این روش زایمان ومزایا و عوارض سزارین می پردازیم. شما می توانید جهت دسترسی به بخشهای مختلف مقاله از فهرست زیر استفاده کنید.

سزارین چیست؟

سزارین یک روش غیرطبیعی برای به دنیا آوردن نوزاد است. در این روش با استفاده از برشی که روی شکم و رحم زده می شود نوزاد را از شکم مادر بیرون می آورند. روش سزارین یک روش جراحی است و مثل همه روشهای جراحی در کنار مزایای خود معایبی هم دارد.
در زایمان سزارین ابتدا باید داروها و در صورت نیاز مایعات به مادر داده شود. سپس بسته به شرایط عمل، از یکی از روشهای بی حسی اسپاینال یا بی حسی اپیدورال استفاده می شود. در موارد اورژانسی پزشک ممکن است برای شما روش بیهوشی عمومی را تجویز کند که بدلیل عواض بیهوشی عمومی، این مورد به ندرت اتفاق می افتد.
بعد از بی حسی یک برش افقی زیر ناف ایجاد می شود. گاهی اوقات این برش ممکن است عمودی و از ناف تا بالای ناحیه تناسلی هم باشد. بعد از خروج جنین و جفت از شکم مادر، مجددا ناحیه عمل بخیه زده می شود. و بعد از عمل به کمک پمپ ضد درد، درد را کم میکنند. اگر به دنبال اطلاعاتی درمورد پمپ درد در سزارین هستید، مقاله مربوطه را مطالعه کنید.

دلایل انجام سزارین

برای انجام سزارین دلایل مختلفی وجود دارد که در ادامه به اختصار به آنها می پردازیم. برخی از این علتها موجب سزارین اورژانسی می شوند و بعضی دیگر موجب سزارین غیر اورژانسی و از قبل برنامه ریزی شده:
عمل سزارین قبلی: در صورتیکه مادر قبلا سزارین کرده باشد برای زایمان های بعدی هم باید از روش سزارین استفاده کند.
عملهای جراحی روی رحم: انجام عملهای قبلی روی رحم مثل عملهای فیبروم یا لاپاراسکوپی، معمولا مادر را متقاضی عمل سزارین می کند.

بیشتر بخوانید: آشنایی با علائم فیبروم رحمی

قرار گرفتن غیر طبیعی جنین: حالتی مثل حالت بریچ که در آن سر نوزاد رو به بالاست، پزشک را مجبور به انجام سزارین می کند.

حالت بریچ
بزرگ بودن جثه نوزاد: بزرگ بودن جثه نوزاد و یا چندقلوزایی در زایمان اول احتمال انجام سزارین را بالا می برد.
نامساعد بودن حال جنین: موردی چون کاهش شدید ضربان قلب جنین می تواند منجر به زایمان سزارین شود.
کوچک بودن جثه مادر: کوچک بودن جثه مادر هم مثل بزرگ بودن نوزاد یکی از دلایل انجام سزارین است.
وجود زگیل تناسلی یا تبخال تناسلی فعال: اگر در حال حاضر شما به زگیل تناسلی یا تبخال تناسلی مبتلا هستید این مورد می تواند برای نوزاد خطرناک باشد و در زایمان طبیعی به او منتقل شود. سزارین در این مورد پیشنهاد می شود.
ابتلا به ایدز: در صورتیکه مادر به ایدز مبتلا باشد و آزمایشات احتمال بالای انتقال ویروس به نوزاد را بدهد، از سزارین استفاده می کنیم.
انسداد دهانه رحم: بعضی مواقع ممکن است مادر به دلیل وجود فیبروم ها دچار انسداد دهانه رحم باشد که در این صورت هم سزارین گزینه اصلی زایمان محسوب می شود.
دفع مکونیوم: در صورتیکه جنین اولین مدفوع خود را قبل از تولد دفع کند، به این حالت دفع مکونیوم می گوییم که حتما باید از سزارین اورژانسی استفاده شود.
فرو افتادن بند ناف: در این حالت هم چون احتمال خفگی جنین وجود دارد از سزارین اورژانسی استفاده می شود.

بیشتر بخوانید: درمان قطعی چین و چروک شکم

اگر شما هم نیاز به انجام سزارین دارید ما به شما خانم دکتر فرخی پور را پیشنهاد می کنیم. دکتر فرخی پور با داشتن سالها سابقه در زمینه زنان و انجام زایمانهای متعدد سزارین و طبیعی شما را در داشتن یه زایمان ایمن و موفق کمک خواهند کرد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره ۲۲۸۵۹۱۰۲ تماس بگیرید.

مزایای سزارین

سزارین نسبت به زایمان طبیعی مزایا و معایب متفاوتی دارد. در اصل مزایای زایمان سزارین، در مقابل معایب زایمان طبیعی قرار می گیرند و به همین دلایل است که زنانی که بارداری اولشان را تجربه می کنند به دنبال سزارین شکم اول خود هستند. مهمترین مزایای زایمان طبیعی عبارتند از:
ریسک آسیب به نوزاد را در زایمان پایین می آورد: در زایمان طبیعی به دلیل تقلای نوزاد برای خارج شدن از دهانه رحم و دهانه واژن، مشکلات متعددی ممکن است برای نوزاد به وجود بیاورد. در حقیقت خیلی از زنان این روزها به زایمان سزارین گرایش دارند چرا که حس می کنند توانایی انجام زایمان طبیعی موفق را ندارند. زایمان سزارین یک عمل جراحی کاملا کنترل شده است که در آن هیچ مشکلی برای جنین پیش نمی آید.
نداشتن عوارض زایمان طبیعی: زایمان طبیعی علیرغم اینکه مزایای زیادی دارد عوارض ناخواسته ای هم دارد. در این بین می توان به مشکلات کف لگن اشاره کرد. زنانی که زایمان طبیعی را انتخاب می کنند معمولا بعد از زایمان تا سالها از عوارضی مثل گشادی واژن، افتادگی رحم و مثانه و مشکلات بی اختیاری ادراری رنج می برند. این مساله در زایمان سزارین به ندرت اتفاق می افتد.

گشادی واژن بعد از زایمان
استرس پایین تر در زایمان: در زایمان سزارین، چه قبل از زایمان و چه حین زایمان، مادر استرس و فشار روانی کمتری را تحمل می کند. بعضی از مادران شدیدا از زایمان طبیعی ترس دارند. این زنان همیشه بیشتر از همه چیز به زایمان سزارین فکر می کنند.
درد کمتر حین زایمان: مسلما خارج شدن نوزاد از کانال واژن می تواند بسیار دردناک باشد. البته این روزها انجام زایمان طبیعی بدون درد هم قابل انجام است. با اینحال در هنگام زایمان سزارین مادر هیچگونه دردی را احساس نمی کند و درد زایمان معمولا به زمان بهبود و ترمیم زخمها مربوط می شود.

عوارض سزارین

سزارین عوارض و مشکلات مختلفی را می تواند برای مادر یا نوزاد بهمراه بیاورد و به دلیل همین عوارض است که بسیاری از افراد با این روش زایمان مخالفت می کنند. در ادامه مهمترین عوارض سزارین را آورده ایم:
عوارض داروی بیهوشی: بیهوشی همیشه می تواند عوارض متفاوتی را برای مادر بهمراه بیاورد. مشکلاتی مثل مشکلات نفسی از شایع ترین عوارض بیهوشی هستند. البته این روزها دیگر کمتر کسی برای انجام سزارین از بیهوشی کامل استفاده می کند.
عفونت محل عمل: از آنجاییکه عمل سزارین یک عمل سنگین است احتمال عفونت در محل بخیه ها هم وجود دارد. برای همین توصیه می شود بعد از سزارین حتما مراقبتهای بعد از عمل را انجام دهید تا دچار عفونت در زخم نشوید.

عوارض سزارین
بهبودی دیرتر: در مقایسه با زایمان طبیعی که مادر خیلی زود بهبود می یابد و می تواند کارهای روزمره خودش و نوزادش را انجام دهد، در زایمان سزارین حداقل نیاز به ده روز استراحت مادر در منزل است.
ضایعات پستانی: در زنانی که سزارین کرده اند، عوارضی مثل زخم شدن پستانها یا تورم سر پستانها بیشتر مشاهده می شود.
تعداد فرزند کمتر: در کشورهایی که سیاستهای افزایش جمعیت دارند سزارین بهیچ وجه اجازه داده نمی شود یا در آن بسیار سختگیری می شود. چرا که در صورت انجام زایمان سزارین، شما حداکثر قابلبت این را دارید که سه بار زایمان کنید.

برای داشتن یک زایمان سزارین خوب نیاز است که جراح خوبی را هم برای این منظور انتخاب کنید. دکتر فرخی پور با داشتن سالها سابقه در زمینه زنان و انجام زایمانهای متعدد سزارین و طبیعی شما را در داشتن یه زایمان ایمن و موفق کمک خواهند کرد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره ۲۲۸۵۹۱۰۲ تماس بگیرید.

سخن آخر در مورد زایمان سزارین

هر نوع زایمانی که دارید حتما باید از قبل برای آن آماده شده باشید. باید از مزایا و عوارض آن آگاه باشید و در این مورد با پزشکتان صحبت کرده باشید. در پایان امیدواریم هر نوع زایمانی که دارید، آن را بسلامت پشت سر بگذارید و هرچه زودتر نوزاد دلبندتان را در آغوش بگیرید.

سوالی اگر در مورد زایمان سزارین دارید در نظرات زیر مقاله بپرسید. سوالات شما توسط خانم دکتر فرخی پور پاسخ داده می شوند.

۳/۵ - (۲ امتیاز)
بدون دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *