واژن خانمها دارای یک بافت مخاطی-عضلانی است. باقت مخاطی واژن تا حد زیادی به وضعیت هورمونهای زنانه و میزان ترشحات واژن بستگی دارد. دلایل مختلفی می توانند موجب خشکی و آتروفی واژن شوند که مشکلات متعددی را برای زنان به وجود می آورد. در این مقاله به بررسی علل خشکی و آتروفی واژن می پردازیم. در ادامه روشهای درمانی این مشکلات را که به آنها جوانسازی واژن می گوییم را بررسی می کنیم. شما جهت دسترسی به بخشهای مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.
آتروفی واژن چیست؟
آتروفی واژن یکی از اصلی ترین مشکلات زنان در سنین یائسگی است. در سنین بالا دیواره های واژن زنان بدلیل تغییرات هورمونی دچار تغییرات اساسی می شود. به نازک شدن دیواره مخاط واژن اصطلاحا “آتروفی واژن” می گوییم.
آتروفی واژن در زنان معمولا در سنین یائسگی و بین ۴۵ تا ۵۰ سالگی بسیار مشهود است. بد نیست بدانید که نزدیک به ۴۰ درصد زنان در سنین بالا دچار این مشکل می شوند و برای درمان به متخصص زنان مراجعه می کنند. البته آتروفی واژن تنها مختص زنان یائسه نیست و این مشکل در زنان بعد از دوران بارداری و زایمان هم بصورت مکرر مشاهده می شود.
علائم آتروفی و خشکی واژن چیست؟
مهمترین علائمی که نشان دهنده ابتلای شما به آتروفی ژنیتال است شامل موارد زیر می باشد:
- نازک شدن دیواره های واژن
- داشتن روابط جنسی دردناک و همراه با سوزش
- خشکی شدید واژن و نداشتن رطوبت در کانال واژن
- لکه بینی بعد از رابطه جنسی
- دچار شدن به عفونتهای مکرر واژینال
- تنگ تر شدن و کوتاه تر شدن کانال واژن
- مشکلات ادراری مثل تکرر ادرار و عفونتهای ادراری
بیشتر بخوانید: انواع عفونت واژن و راهکارهایی برای درمان
اگر شما هم از مشکلات بالا رنج می برید به احتمال زیاد دچار آتروفی واژن شده اید. آتروفی واژن بیماری است که تاثیرات منفی زیادی می تواند بر روی وضعیت روحی و جسمی شما بگذارد. اگر قصد درمان دائم این بیماری را دارید با شماره ۲۲۸۵۹۱۰۲ تماس بگیرید.
علت ابتلا به آتروفی واژن
برای ابتلا به آتروفی واژن دلایل مختلفی می تواند وجود داشته باشد. این علتها می توانند از موارد روحی و احساسی گرفته تا مشکلات مختلف جسمی را شامل شوند. مهمترین علت آتروفی واژن را می توان کاهش استروژن در بدن زنان دانست. کاهش استروژن تنها به دلیل یائسگی اتفاق نمی افتد. موارد زیر هم می توانند موجب کاهش استروژن شوند:
- دوران شیردهی
- بعد از زایمان و بارداری
- بدلیل افسردگی و استرس شدید
- شیمی درمانی و پرتودرمانی
- عمل هیسترکتومی و خارج کردن رحم و تخمدانها
- یائسگی زودرس که معمولا در سنین زیر ۴۰ سال اتفاق می افتد.
- دریافت درمانهای هورمونی مخصوصا در بیماریها و سرطانهای پستان
یکی از نکاتی که در مورد آتروفی واژن به آن توجه کنیم این است که تغییرات هورمونی معمولا بصورت یکباره اتفاق نمی افتند و کم کم این مشکل ایجاد می شود. حتی شاید در برخی موارد زوجین با این مساله کنار بیایند و به دنبال درمان نروند. گزارشها نشان می دهند که ۲۰ درصد مبتلایان به این بیماری به متخصص برای درمان مراجعه نمی کنند.
جوانسازی واژن و درمان آتروفی واژن
علیرغم اینکه خیلی از زنان فکر می کنند آتروفی واژن یک پدیده عادی و در روند پیری است اما بد نیست بدانید می توان به راحتی آتروفی واژن را درمان کرد. درمان آتروفی واژن می تواند توسط روشهای مختلف انجام شود که در ادامه به آنها می پردازیم.
درمان های دارویی
برخی اوقات که آتروفی واژن کم است می توان با استفاده از پمادها و کرمهای واژینال این بیماری را درمان کرد.
هورمون درمانی
هورمون درمانی یکی از روشهای قدیمی برای درمان آتروفی واژن است. این روش درحالیکه میزان هورمون استروژن بدن بیمار را تنظیم می کند، ممکن است صدمات زیادی به وی وارد کند.
جوانسازی واژن
جوانسازی واژن یکی از بهترین و مدرن ترین روشها برای درمان خشکی واژن و آتروفی واژن است. جوانسازی واژن با تحریک بافت مخاطی کانال واژن باعث درمان آتروفی واژن می شود. برای جوانسازی واژن روشهای مختلفی مثل جوانسازی واژن با پی آر پی، لیزر، پلاسما و تزریق ژل به واژن وجود دارد که روش جوانسازی واژن با پلاسما بسیار موتر عمل می کند.
جوانسازی واژن با پلاسماتراپی
پلاسماتراپی واژن یکی از بهترین روشها برای درمان آتروفی واژن می باشد. در این روش دستگاه پلاسماجت با ایجاد گرمای عمقی در بافت مخاطی واژن می توان واژن را به کلاژن سازی وادار کرد. از مهمترین مزایای پلاسماتراپی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تحریک بافت واژن و جوانسازی آن
- کلاژن سازی واژن
- از بین بردن عفونتهای واژینال (به دلیل خاصیت میکروب کشی پلاسما)
- درمان ایمن و بدون هیچگونه عارضه جانبی
- درمان قطعی خشکی واژن تنها در سه الی پنج جلسه
- بهبود رابطه جنسی زوجین
بیشتر بخوانید: پلاسما تراپی جدیدترین و موثرترین درمان عفونت واژن
در پایان اگر نیاز به مشاوره در مورد جوانسازی واژن با پلاسماتراپی دارید و یا در مورد هزینه های این روش سوالی دارید با مطب حانم دکتر فرخی پور به شماره ۲۲۸۵۹۱۰۲ تماس بگیرید.