بی نظمی قاعدگی یکی از مشکلات رایج زنانه است که می تواند ناشی از به هم خوردن موقتی سیکل قاعدگی و یا نشانه یک بیماری جدی در دستگاه تناسلی باشد. به همین دلیل توجه به طول چرخه قاعدگی بسیار اهمیت دارد. ما در این مقاله به شما خواهیم گفت که پریود نامنظم نشانه چیست و قاعدگی طبیعی چند روز است. برای دسترسی سریع به تیترها می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.
به چه قاعدگی نامنظم می گویند؟
به پریودی نامنظم می گویند که فاصله بین دو پریودی بیشتر از ۳۵ روز باشد. گاهی ممکن است چرخه قاعدگی در اثر تغییر آب و هوا، رژیم غذایی، مسافرت و یا استرس نامنظم شود که جای نگرانی ندارد. اما بعضی از این بی نظمی ها علامت بروز بعضی از بیماریها هستند. پریود نامنظم با علائم زیر همراه است:
- تغییر در طول مدت خونریزی پریودی
- سنگین شدن خون قاعدگی یا کم شدن آن
- خروج لخته های خونی با قطر بیش از دو سانت و نیم
- در فاصله ۲۱ روز، چند بار پریود شدن
- لکه بینی به جای خونریزی واقعی در زمان پریودی
- عقب افتادگی قاعدگی بیشتر از ۵ روز
به علاوه به گفته دکتر صفورا فرخی پور، متخصص و جراح زنان و زایمان، اگر برای ۶ هفته یا بیشتر پریود نشوید، این به این معنا است که قاعدگی تان در سیکل قبلی عادت ماهانه را از دست داده اید. این هم یکی از نشانه قاعدگی نامنظم است که باید برای آن به پزشک مراجعه کنید.
روش محاسبه سیکل قاعدگی
هر سیکل قاعدگی معمولا طی یک ماه تکمیل و به دنبال آن سیکل بعدی شروع می شود. برای محاسبه سیکل قاعدگی باید از اولین روز قاعدگی که خونریزی دارید (نه لکه بینی) تا شروع اولین روز پریودی در سیکل بعدی را بشمارید. معمولا این سیکل از خانمی تا خانم دیگر و در سنین مختلف متفاوت است.
مثلا سیکل عادت ماهانه در دختران جوان بطور متوسط ۲۱ تا ۴۵ روز در نظر گرفته می شود. اما چرخه قاعدگی زنان بالغ معمولا به طور میانگین ۲۱ تا ۳۵ روز است. اگر در محاسبه سیکل قاعدگی مشکلی دارید یا به نظم آن شک کرده اید، می توانید با ماما یا پزشک زنان در این مورد صحبت کنید.
برای تشخیص علت قاعدگی نامنظم می توانید از سالها تجربه خانم دکتر صفورا فرخی پور، جراح و متخصص زنان و زایمان در این زمینه بهره مند شوید. برای رزرو نوبت با شماره ۰۲۱۲۲۸۵۹۱۰۲ تماس بگیرید.
چرخه قاعدگی منظم چند روز است؟
در دو سوم بانوان فاصله بین دو قاعدگی ۲۱-۳۵ روز است. مدت زمان پریودی عادی هم معمولا بین ۳ تا ۵ روز در نظر گرفته می شود. ولی در مواردی که ۲ تا ۶ روز هم باشد، جای نگرانی نیست و طبیعی محسوب می شود.
ولی اگر خونریزی قاعدگی تان یک روز و یا بیشتر از یک هفته باشد، غیرعادی است. تغییر مدت زمان خونریزی قاعدگی هم از علائم قاعدگی نامنظم است که برای تشخیص علت آن باید به متخصص زنان مراجعه کرد.
علائم پریود نامنظم
معمولا پریود منظم نشانه سلامت رحم است. اما اگر قاعدگی منظم با علائم زیر همراه باشد، دیگر نشانه سلامت دستگاه تولید مثلی و بی نقص بودن قدرت باروری شما نیست و باید حتما چکاپ شوید:
- لکه بینی بین دو پریود
- طولانی شدن مدت پریودهایی که منظم هستند (بیش از ۷ روز)
- قاعدگی همراه علائمی مثل تغییرات خلقی شدید، دردهای لگنی و تغییر شدت میزان خونریزی باشد
- در چند پریود پشت سر هم علائم غیر عادی داشته باشید
این علائم می توانند نشانه بیماری هایی مثل فیبروم رحمی، آندومتریوز، التهاب لگن یا اختلالات تیروئیدی و هورمونی باشند.
کی باید برای قاعدگی نامنظم به پزشک مراجعه کرد؟
به گفته خانم دکتر فرخی پور، خانم هایی که با مشکلات زیر در قاعدگی شان روبرو می شوند، باید سریعتر برای تشخیص علت و درمان آن اقدام کنند:
- پریودی که بیش از ۷ روز طول بکشد
- خونریزی خیلی زیاد یا کم که با درد شدید یا لخته های بزرگ همراه است
- دخترانی که به سن ۱۶ سال رسیده اند اما هنوز پریود نشده اند
- خونریزی یا لکه بینی بین دو سیکل قاعدگی
- نامنظم شدن قاعدگی به طور ناگهانی
- ۳-۶ ماه اصلا پریود نشوید
اما اگر که به تازگی زایمان کرده اید، قطع قاعدگی و بی نظمی آن طبیعی است و نیازی به مراجعه به پزشک ندارند. چون این حالت به خاطر شروع شیردهی و یا استفاده از روش های ضد بارداری رخ می دهد. ولی اگر مشکلات قاعدگی تان همچنان ادامه پیدا کرد، حتما باید به پزشک زنان مراجعه کنید.
برای تشخیص و درمان قاعدگی های نامنظم در هر سنی که هستید، می توانید به مطب خانم دکتر صفورا فرخی پور، جراح و متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید. برای رزرو نوبت با شماره ۰۲۱۲۲۸۵۹۱۰۲ تماس بگیرید.
پرسش و پاسخ در مورد عقب افتادن پریود
در این بخش می توانید پاسخ سوالات رایج درباره عقب افتادن پریود و بی نظمی های قاعدگی را بخوانید:
دخترم امسال پریود شده ولی قاعدگی نامنظم دارد، چه مشکلی دارد؟
پریود نامنظم در دختران نوجوان در یک تا دو سال اول طبیعی است و نیازی به درمان ندارد.
برای طولانی شدن فاصله پریودها در پیش یائسگی باید به پزشک مراجعه کنم؟
خیر این یک روند طبیعی برای رسیدن به دوران یائسگی است که در اثر تغییرات هورمونی یائسگی رخ می دهد. به همین علت نیازی به درمان ندارد.
آیا پریود نامنظم خطرناک است؟
گاهی بی نظمی نشانه بیماری های خطرناکی مثل تنبلی تخمدان، سرطان رحم و سرطان دهانه رحم است. ولی همیشه هم علت آن خطرناک نیست و می تواند مربوط به تغییر وزن ناگهانی، تغییر روش پیشگیری از بارداری، ورزش شدید و … باشد.
آیا برای درمان پریود نامنظم راهی وجود دارد؟
بله. روش های مختلفی هست اما انتخاب نوع روش درمان کاملا بستگی به علت پریود نامنظم دارد.
آیا پریود نامنظم باعث نازایی می شود؟
اگر ناشی از تنبلی تخمدان و یا عواملی باشد که برای تخمک گذاری مشکل ایجاد می کنند، بله می تواند منجر به نازایی هم شود. ولی با درمان این بیماری ها می توانید باردار شوید.
اگر شما هم سوالی درباره پریودی نامنظم و روش های درمان آن دارید، در بخش نظرات این مقاله برای ما آنها را بنویسید.