معرفی کامل تست پاپ اسمیر

تست پاپ اسمیر

سرطان یکی از بیماری‌هایی است که در بخش‌های مختلف بدن رخ می‌دهد و از نظر درمان، یکی از خطرناک‌ترین بیماری‌ها است. برخی از انواع سرطان، مختص به بانوان هستند و در اندام‌هایی ایجاد می‌شوند که مخصوص بارداری هستند. یکی از این بیماری‌ها، سرطان دهانه رحم است. سرطان دهانه با یک آزمایش مهم به نام تست پاپ اسمیر تشخیص داده می‌شود. هر زنی ممکن است که در طول دوران حیات خود با سرطان دهانه رحم روبرو شود. به همین دلیل بانوان زیادی در طول دوره حیات خود در بازه‌های زمانی مشخص اقدام به انجام این تست می‌کنند. این بیماری به دلیل رشد بی‌رویه سلول‌ها در دهانه رحم انجام می‌شود و یکی از سرطان‌های خطرناک محسوب می‌شود. در صورتی که شما نیز یکی از بانوانی هستید که قصد دارید این تست را انجام بدهید، تا پایان این مطلب همراه ما باشید چرا که قصد داریم به طور کامل در مورد این آزمایش به شما اطلاعاتی مفید ارائه کنیم.

تست پاپ اسمیر چیست؟

تست پاپ اسمیر نوعی آزمایش است که در بازه‌های زمانی مشخص به چند روش انجام می شود. انواع تست پاپ اسمیر عبارتند از:

از این تست ها برای تشخیص زودهنگام ویروس اچ پی وی و سرطان دهانه رحم انجام شود. جواب آزمایش اچ پی وی به پزشک کمک می کند نوع ویروس را شناسایی کند. در صورتی که شخص دچار سرطان دهانه رحم باشد، این تست آن را مشخص می‌کند و شخص می‌تواند پیش از فراگیر شدن سرطان اقدام به درمان کند چرا که سرطان رحم، یکی از خطرناک‌ترین سرطان‌ها است.

تست پاپ اسمیر با برداشتن بخشی از بافت واژن، ترکیبات آن و مایع تولید شده توسط واژن را مورد بررسی قرار می‌دهد. پزشکان سپس سلول‌های دیگر این بافت را نیز برای تست‌های دیگر مورد بررسی قرار می‌دهند. این بافت از لایه‌های انتهای واژن برداشته می‌شود.

سرطان دهانه رحم

بیشتر بخوانید: جوانسازی واژن با کربوکسی تراپی

این تست علاوه بر تشخیص زودهنگام سرطان مزایای دیگری نیز دارد. تغییرات شکل دهانه رحم نیز یکی دیگر از مسائلی است که با این تست مشخص می‌شود. در صورتی که شخص مبتلا به ویروس HPV نیز باشد، این تست آن را به اطلاع بیمار خواهد رساند. این ویروس یکی از ویروس‌هایی است که می‌تواند سبب سرطان دهانه رحم شود.

مجموعه‌ای از آزمایشات وجود دارد که اشخاص می‌توانند آن را به همراه این تست انجام دهند تا بتوانند به طور کامل از سلامت خود آگاه شوند. انجام تست پاپ اسمیر قبل از بارداری ضروری است. پزشک با کمک این تست از مشکلات دهانه رحم و هر عارضه ی دیگری که سلامت شما و جنین را تحت تاثیر می گذارد، مطلع می شود.

چرا باید پاپ اسمیر را جدی بگیریم؟

نزدیکی جنسی یا شرایط خاص بدن بانوان ممکن است باعث شود که رحم آن‌ها دچار عارضه تولید بی‌رویه سلول‌ها شود. این مسئله معمولا در دهانه یا گردنه رحم تشدید می‌شود و در صورت عدم تشخیص، سرطان دهانه رحم رخ می‌دهد. این سرطان به راحتی به اعضای دیگر بدن گسترش می‌یابد و به بخش‌های مختلف بدن حمله می‌کند. این سرطان یکی از شایع‌ترین سرطان‌ها در جهان است و سالانه بانوان زیادی را به کام مرگ می‌کشاند. به عنوان مثال در سال ۲۰۱۲، نیمی از افرادی که مبتلا به سرطان دهانه رحم بوده‌اند، جان خود را به خاطر این بیماری از دست داده‌اند.

بسیاری از این افراد اگر از تست پاپ اسمیر استفاده می‌کردند، سرطان دهانه رحم آن‌ها سریعا تشخیص داده می‌شد و زنده می‌ماندند. هر زنی که به عواملی مانند خونریزی واژن، درد شکمی یا نشت مدفوع و ادرار دارد، باید سریعا به دکتر مراجعه کند تا تست پاپ اسمیر را انجام بدهد.

روش انجام پاپ اسمیر چگونه است؟

پس از این که پزشک به شما در مورد این تست آگاهی داد و برای انجام آن در مطب موردنظر حضور پیدا کردید، باید روی تخت مخصوص این آزمایش دراز بکشید. سپس پاهای خود را باید از هم باز کنید. بعد پزشک از یک اسپکولوم استفاده کرده و آن را داخل واژن قرار می‌دهد. استفاده از این وسیله برای باز نگه داشتن دیواره‌های رحم است.

روش انجام پاپ اسمیر
سپس دکتر با یک سواب (جاروب کوچک)، اقدام به برداشتن نمونه‌هایی از دهانه رحم می‌کند. بعد از این مرحله، سلول‌های به دست آماده را در داخل یک ظرف مخصوص آزمایشگاهی قرار می‌دهد و آن را به آزمایشگاه می‎فرستد. بیمار ممکن است بعد از تست پاپ اسمیر احساس ناخوشایندی داشته باشد و دچار گرفتگی عضلات شود. خونریزی بعد از تست پاپ اسمیر هم تقریبا اتفاقی طبیعی است و برخی افراد آن را تجربه می‌کنند اما پس از مدتی قطع خواهد شد.

بیشتر بخوانید: بهترین متخصص زنان در شمال تهران

زمان انجام پاپ اسمیر

بانوان می‌توانند پس از ۲۰ سالگی با فاصله زمانی مشخص اقدام به انجام این تست بکنند. تعیین این فاصله زمانی معمولا بستگی به نظر پزشک دارد. همانطور که گفتیم دختران باکره نمی‌توانند این تست را انجام بدهند چرا که باعث پارگی پرده بکارت می شود اما انجام این تست برای افرادی که رابطه جنسی دارند، باید به طور مکرر انجام شود. جایگزین پاپ اسمیر در دختران باکره استفاده از روش نمونه برداری از ترشحات واژینالی است.

پزشکان طبق تشخیص خود این بازه زمانی را مشخص می‌کنند اما به طور متوسط این بازه زمانی بین دو تا پنج سال یکبار است و بانوانی که رابطه جنسی دارند باید در این بازه زمانی برای اجرای این آزمایش به پزشک مراجعه کنند. اگر شخص در بازه زمانی ۳۰ تا ۶۰ سال این تست را انجام داده باشد، دیگر نیازی به اجرای آن در سنین بالای ۶۰ سال نخواهد بود.

پزشک به راحتی می تواند با انجام این تست از سلامت دستگاه تناسلی بانوان مطلع شود و اگر آثار و نشانه های بیماری را مشاهده کرد به درمان سریع آن بپردازد. پیشنهاد ما به شما خانم دکتر صفورا فرخی پور جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی در انجام کلیه مراحل تست و تشخیص بیماری همراه شما است. شما می توانید در صورت نیاز، برای دریافت وقت ویزیت با شماره ۲۲۸۵۹۱۰۲ تماس حاصل فرمایید.

آیا پاپ اسمیر درد دارد؟

در صورتی که پزشک بتواند کار خود را به خوبی انجام دهد، این تست دردی به همراه نخواهد داشت اما همیشه احساس ناخوشایندی برای بیمار ایجاد خواهد شد. این احساس معمولا با احساس فشار در ناحیه واژن و مثانه همراه است. در حین انجام پاپ اسمیر باید عمیقا نفس بکشید تا ماهیچه‌های شما آرام شوند. تجربه دل درد بعد از تست پاپ اسمیر نیز ممکن است در برخی افراد رخ دهد. در صورتی که حین آزمایش یا بعد از آن دچار درد در ناحیه شکم باشید، باید به پزشک خود این مسئله را اطلاع بدهید. خصوصا اگر این درد تا چند روز بعد از انجام پاپ اسمیر ادامه پیدا کند، احتمالا بیمار دچار مشکلات جانبی شده است و باید دارو مصرف کند و مورد معاینه مجدد پزشک قرار بگیرد.

هزینه تست پاپ اسمیر چقدر است؟

هزینه این تست به مسائل مختلفی مانند سن و وضعیت بدن بیمار بستگی داشته باشد. از آن جایی که در ایران انجام آزمایشات تخصصی پزشکی بسیار ارزانتر از کشورهای دیگر است، هزینه انجام این تست نیز بسیار کمتر از کشورهای دیگر است. با این حال شما برای اطلاع از هزینه این تست، با شماره ۲۲۸۵۹۱۰۲ مطب خانم دکتر فرخی پور (جراح  و متخصص زنان) تماس بگیرید.

هزینه پاپ اسمیر

سوالات متداول در مورد پاپ اسمیر و پاسخ آن‌ها

آیا این تست برای دختران باکره انجام می شود؟

این تست برای دختران انجام نمی شود، چرا که می تواند موجب آسیب به پرده بکارت شود.

آیا باید پیش از پاپ اسمیر حمام کنیم؟

از حمام و دوش گرفتن تا سه روز قبل از پاپ اسمیر اجتناب کنید.

آیا می‌توان پیش از تست پاپ اسمیر ادرار کرد؟

انجام پاپ اسمیر با مثانه پر باعث می‌شود که به قسمت لگن شما فشار زیادی بیاید. بهتر است که قبل از انجام پاپ اسمیر مثانه شما خالی باشد.

آیا باید پیش از پاپ اسمیر، موهای اطراف واژن را تراشید؟

انجام این کار ضروری نیست و تفاوتی در روند انجام این تست ایجاد نمی‌کند.

آیا نزدیکی بعد از تست پاپ اسمیر مجاز است؟

تا چند روز بعد از تست، رابطه جنسی نداشته باشید تا روند بهبود بدن تکمیل شود. تعداد روزهای دقیق دوری از رابطه جنسی، بستگی به بدن شما دارد و پزشک به محض بهبود بافت‌های مربوطه آن را به شما اعلام خواهد کرد.

چقدر طول می‌کشد تا نتایج این تست به من اعلام شود؟

مدت زمان آن بستگی به عوامل مختلفی دارد. به طور متوسط بین ۲ تا ۴ هفته طول می‌کشد که جواب تست پاپ اسمیر شما به اطلاع شما برسد.

انجام این تست بسیار راحت است و پزشک بدون اینکه وقت بسیاری را صرف انجام آن کند متوجه می شود قرد آیا به بیماریهایی مثل سرطان دهانه رحم مبتلا است یا خیر. خانم دکتر صفورا فرخی پور جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی با داشتن تجربه زیاد در انجام این تست شما را از سلامت دستگاه تناسلی تان مطلع می کند. شما می توانید در صورت نیاز، برای دریافت وقت ویزیت با شماره ۲۲۸۵۹۱۰۲ تماس حاصل فرمایید.

آشنایی با پاپ اسمیر

آیا اگر در آزمایش وضعیت “غیرطبیعی” ثبت شده باشد، به معنای ابتلا به سرطان دهانه رحم است؟

خیر. اگر در جواب آزمایش شده نوشته شده باشد که وضعیت بافت‌‎های دهانه رحم شما غیرطبیعی است، بافت‌های سلولی بدن شما فقط از حالت طبیعی خارج شده‌اند. شاید حتی در تست شما ابتلا به ویرس پاپیلوم درج شده باشد ولی همه افرادی که مبتلا به این ویرس هستند لزوما دچار سرطان دهانه رحم نمی‌شوند.

آیا می‌توان پاپ اسمیر را در زمان قاعدگی انجام داد؟

پیش از انجام آزمایش احتمالا پزشک از شما در این مورد سوال خواهد کرد. قاعدگی ممکن است که روی نتایج آزمایش اثر داشته باشد. بهتر است که این آزمایش را در دوران قاعدگی انجام ندهید.

سخن پایانی

در این مطلب در مورد تست پاپ اسمیر صحبت کردیم و دیدیم که این تست چه ویژگی‌ها، مزایا و عوارضی دارد. حال که در مورد مراحل مختلف تست پاپ اسمیر اطلاعات کسب کردید، اگر قصد انجام تست پاپ اسمیر را دارید، بهتر است به متخصص مربوطه مراجعه کنید. پزشک به شما آگاهی‌های بیشتری می‌دهد و می‌توانید پس از آن، روند انجام این تست را آغاز کنید. اگر چه این تست کمی دردناک است اما سلامت شما را در آینده تضمین خواهد کرد و هیچ چیز ارزشمندتر از سلامتی نیست.

امیدواریم این مقاله به شما در انجام تست کمک کرده باشد اما اگر سوال و نکات ابهامی در ذهنتان وجود دارد آن را در بخش نظرات زیر همین پست از ما بپرسید.

۳.۶/۵ - (۵ امتیاز)
بدون دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *